22-05-11

Laatste training

Met nog twintig dagen te gaan vóór de start begint het echt wel te kriebelen.

Gisteren was het in Rotterdam de laatste teambijeenkomst in Rotterdam. Naast de shirts voor de lopers kregen we daar ook de stickers die we op onze wagens moeten kleven. Zoals de traditie het vraagt hebben we ook 4 mascottes gekocht. Elke wagen krijgt immers een mascotte en na afloop van de Roparun worden deze mascottes toegekend aan iemand die zich “uitzonderlijk” heeft ingezet voor de Roparun tijdens de laatste campagne.

Vorig jaar hebben we er bijvoorbeeld eentje gegeven aan Veerle. Om 7u55 keek zij nog uit naar een gezellig weekend met man en kinderen. Om 8u kwam er dan een telefoontje met de vraag of zij ons niet uit de nood kon helpen omdat er in laatste instantie een teamlid was weggevallen en om 9u stond ze gepakt in Antwerpen klaar om mee naar Parijs te gaan.

We kregen echter ook minder goed nieuws te horen (sinds gisteren wordt dat officieel een "oeps" genoemd). Eén van de dorpjes waar wij de afgelopen jaren een slaapplaats hadden is nu een “verboden te stoppen” zone geworden. Dat betekent dat je daar wel door mag rijden maar dus niet mag stoppen om te wisselen, laat staan om te slapen. Dat wordt dus even zoeken naar een alternatief.

 

ropa teammeeting.jpg

En vandaag hadden we, voor zij die het wensten, dan onze laatste grote training : het 31 km lange Diamantpad doorheen de Antwerpse Kempen. Om 9u stonden onze lopers Erwin, Pascal, Yannick en Kurt samen met fietsers Tim, Tom, Carine, Rudy en Luc klaar voor het vertrek. Werner en Kim volgden met de bezemwagen. De collega’s van Team 234 van ING Life hadden Jef, Peter en Filip afgevaardigd. Het leek er even op dat we, net als vorig jaar, kletsnat zouden worden maar het weer klaarde heel mooi uit en we zijn perfect droog gebleven.

ropa diamant 1.jpg

Na 20 km stapte Yannick in de bezemwagen wegens een lichte pijn aan de knie. In dit stadium is het beter voorkomen dan genezen en stoppen was dan ook de beste beslissing. Kurt en Jef hadden op voorhand al bepaald dat zij na 25 km zouden stoppen. De andere lopers hebben de 31 km uitgelopen.

ropa diamant 2.jpg

Na afloop hebben de twee teams nog gezellig verbroederd op het terras van Café ’t Kruiske en hebben we nog enkele afspraken gemaakt voor het Roparunweekend. We gebruiken tenslotte dezelfde locatie om alles in te pakken en uit te pakken.

 

20:39 Gepost door Teamcaptain Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: roparun, training, meeting |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.