23-06-11

De eerste shift

Na de start valt het A-team onmiddellijk in zijn ritme. Drie van de vier lopers, Kurt, Yannick en Quentin, hebben voor deze eerste sessie van 88km gekozen voor middellange aflossingen van 5 en 6 km. Marco verkoos lange aflossingen van 11km.

Ropa0601.JPG

We weten dat dit in schril contrast staat met andere ploegen die veel kortere afstanden lopen maar wij voelen ons er heel goed bij en waarom zouden we dan veranderen ?

Na de vreselijke eerste kilometers in de Parijse banlieus zitten we al snel in het prachtige platteland en lopen we meestal over smalle rustige wegen. Het weer zit ons ook mee. Soms verschijnen er wel donkere wolken maar we houden het droog.

Ropa0604.JPG

 

Ropa0616.JPG

Probleem tijdens deze eerste sessie zijn wel de “verboden zones”. Sommige stukken zijn volledig verboden voor voertuigen en daar moet er dan een loper bij op de fiets. In andere dorpen is het dan weer verboden om te stoppen. Het maakt het organiseren niet eenvoudiger op maar ondertussen hebben we wel voldoende ervaring om dit aan te kunnen.

Een ander probleem hadden we al onmiddellijk bij de eerste fietswissel. Helaas is niet iedereen even groot (of klein) binnen het team. Fietszadels moeten dan ook geregeld hoger of later gezet worden. De eerste poging hiertoe leidde tot een gebroken zadelklem zodat we vanuit het "kamp" een reservefiets moesten laten brengen.

 

Ropa0619.JPG

20:44 Gepost door Teamcaptain Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: roparun, foto |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.