02-08-11

The Day After

Voor de meesten stopt de Roparun op maandag. Er zijn er echter altijd enkelen die ook nog op dinsdag hard werken. Niet iedereen staat daar bij stil maar het wordt door de teamcaptain ten zeerste geapprecieerd. Het wagenpark moet immers gepoetst worden en terug naar zijn eigenaar gebracht worden, net als al het andere materiaal dat we gedurende drie dagen meegezeuld hebben.

Dit jaren waren Carine, Nadine, Rudy, Etienne en Luc de kuisploeg van dienst. Het was nog net maandag toen we terug in ons basecamp aankwamen. Teamcaptain Luc had van de dames streng verbod gekregen om op dinsdag vroeg op te staan en al te beginnen, een gewoonte die hij de afgelopen jaren elke keer weer had.

Maar deze keer was dat geen probleem. We waren dan ook allemaal behoorlijk moe. Maar om half acht waren de meesten toch uit hun bed en kon het kuisen beginnen.

Vóór het kuisen kon beginnen moest alles leeggehaald worden … een helse karwei. Uiteraard blijft er ook veel eten en drinken over maar dat wordt mooi verdeeld over de kuisploeg. Het “bederfbare” eten zoals brood, pasta en dergelijke werd verzameld en meegenomen als voer voor de varkens. Die zullen nogal gesmuld hebben.

Kort na de middag was alles proper gemaakt en kon er worden begonnen met alles terug brengen : de fietsen, tafels en stoelen naar Lokeren, de mobilhomes naar Londerzeel, de koelbak naar Lier, de rest van het materiaal naar Vorselaar en Itegem, de vrachtwagen naar Zandhoven en ons minibusje naar Hasselt.

Uiteindelijk zal het bijna 18u zijn eer onze vrijwilligers doodvermoeid thuiskomen, een warm bad nemen en slapen, slapen, slapen. Dromen van de afgelopen editie en aan dat mooie bedrag van 9.500 euro dat we hebben overgemaakt aan de Roparunstichting en vooruitkijken naar de volgende editie, althans, dat hopen we toch.

 

Ropa9007.JPG

Ropa9013.JPG

 

Ropa9016.JPG

 

Ropa9008.JPG

 

Ropa9010.JPG

En dit is alles wat er overblijft na 3 dagen Roparun :

 

Ropa9021.JPG

21:39 Gepost door Teamcaptain Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: roparun, foto, kuisen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.