10-03-12

AHOY

k3_nl_0.jpgBizarre toestanden vandaag aan het Rotterdamse Ahoy !

Een hele hoop kleine feetjes, kleine Mega Mindy’s, kleine Mega Toby’s, grote mensen met tattoos en piercings en daartussen nog enkele mensen in trainingspakken.

De Roparunteammeeting was vandaag namelijk niet het enige event in Ahoy. Er waren ook enkel optredens van K3 en blijkbaar ook nog een Tattoo en Piercing beurs. Gelukkig hebben we de gewoonte om goed op tijd te vertrekken. We hadden voor de eerste 92 km evenveel tijd nodig als voor de laatste 4. Door de grote drukte begon de namiddagsessie ook een beetje later dan voorzien.

In het eerste deel kwam Yvonne de Boer van www.haarwensen.nl ons vertellen waarom deze stichting één van de hoofddoelen van de Roparun 2012 was. Deze stichting zorgt ervoor dat kinderen die hun haar verliezen als gevolg van chemotherapie gratis een pruik krijgen. Dergelijke pruiken kosten in de winkel al snel 2.000 à 3.000 euro. Haarverlies is een heel emotionele gebeurtenis en dan kan een pruik de pijn verzachten. Het haar waarmee de pruiken worden gemaakt (met de hand !) wordt geschonken door haardonoren. Vaak zijn deze donoren ook kinderen.

ahoy2.jpg

Na de pauze werd de groep gesplitst : de “Hamburgers” verlieten de “Parisiens”. De belangrijkste punten van het reglement werden nog eens overlopen net als de belangrijkste wijzigingen aan de route ten opzicht van vorig jaar. Niet alleen wordt de doortocht in Antwerpen beter, ook in Compiègne kunnen we de moeilijke doortocht door het centrum omzeilen.

Nadat we nog eens een uurtje in de file hadden gestaan (het eerste K3 concert was net gedaan en een nieuwe lading kwam aan voor het tweede concert) zijn we even langs gegaan bij Hilde en Pascal, zaakvoerders van Reizen van Laere uit Sint-Niklaas. Daar stonden immers 150 kg paaseitjes op ons te wachten. Dankzij deze sponsoring kunnen we met onze Paasactie al zeker geen verlies maken.

 

21:06 Gepost door Teamcaptain Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: roparun, ahoy, haarwensen, reizen van laere |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.