30-05-12

Roparun 2012 - een verslag (deel 1)

We hebben het weer gedaan !

Afgelopen maandag om 13:58:44 precies liep onze laatste loper over de chronomat aan het Wilhelminaplein in Rotterdam. Onze gemiddelde snelheid was 10,97 km/u, slechts een fractie lager dan onze opgegeven snelheid van 11,10 km/u.

TEam231groep.jpg

Ter verdediging kunnen we wel zeggen dat we minstens een kwartier verloren hebben toen een loper en fietser de rest van het team kwijt waren en natuurlijk ook dat we aan Café De Roos in Zele een uurtje pauze hebben ingelast. Reken daarbij nog de loodzware weersomstandigheden en dan hebben we dus perfect aan onze plicht voldaan.

Het weekend begon op vrijdag om 8u. Toen vertrok teamcaptain Luc naar Zandhoven om een kleine vrachtwagen op te halen. Die vrachtwagen zou de komende 5 dagen zijn habitat worden aangezien hij samen met Carine onze Flying Food Squad zou bemannen en het team van eten en drinken zou voorzien. Ook in Zandhoven werden een shelter, tafels en stoelen opgehaald. Deze waren bedoeld om de lopers en fietsers te beschermen tegen de regen maar dat draaide anders uit. Er werd nog een en ander opgehaald in Lier en Antwerpen zodat we omstreeks 13u30 in Sint-NIklaas aankwamen, ons basiskamp voor het vertrek.

ropawe02.jpg

Samen met Kurt, die met een keelontsteking sukkelde, werden de mobilhomes opgehaald bij Funshare in Tremelo. Zodra deze terug werden afgeleverd in Sint-NIklaas werd de rest van het materiaal afgehaald bij Nadine in Lokeren. Na een heel smakelijke spaghetti die ons werd aangeboden door Pascal en Hilde (van Reizen van Laere) konden we beginnen met het inpakken van alle wagens.

ropawe01.jpg

Toen kwam het eerste improvisatiemoment (en het zou niet het laatste zijn). De kookvuren die ons waren beloofd waren helaas niet beschikbaar. De vorige “huurder” had ze niet op tijd teruggebracht.

Gelukkig konden we rekenen op de steun van Patrick, de vroegere teamcaptain. Hij had nog een vuurtje staan dat we onmiddellijk mochten gebruiken. Kurt en Yannick wisten wat hun te doen stond. Een paar uurtjes later stonden ze terug in Sint-Niklaas, met een kookvuur maar helaas ook met een allergische reactie op de hond van Patrick. Even later arriveerde Kim met het (heerlijke) eten van het Bourgondisch Huis uit Mol.

Om het verhaal kort te maken, omstreeks 23u waren alle voertuigen vertrekkensklaar en konden Kim, Yannick, Carine, Luc, Nadine en Etienne hun eerste nacht doorbrengen in de mobilhomes.

De rest van het verhaal volgt later.

21:40 Gepost door Teamcaptain Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: team231, roparun, verslag |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.