31-05-12

Roparun 2012 - een verslag (deel 2)

Zaterdagochtend, iets over zeven. In Sint-Niklaas vertrekt een karavaan van 2 mobilhomes en 1 vrachtwagen, gevuld met 10 teamleden richting het kantoorgebouw van VIVIUM aan de Desguinlei in Antwerpen. Daar worden ze opgewacht door ons vierde voertuig en de overige 11 teamleden.

ropawe03.jpg

ropawe04.jpg

Om kwart over acht waren we volledig ingepakt en was er afscheid genomen van vrienden en vriendinnen. In tegenstelling tot vorig jaar geraakten we zonder problemen over de Franse grens (vorig jaar hebben we daar 2u in de file gestaan). Dat zag er goed uit.

Aan het begin van péage in Frankrijk was het wel druk maar nog steeds niet om zorgen over te maken. Plots zagen we echter op het infobord boven de volgende tekst verschijnen : “A 18 KM : BOUCHON = 9 KM”. En inderdaad, 18 km verder stonden we stil. Het ging heel stil vooruit maar we zagen het uur van aankomst steeds later en later worden op het GPS scherm.

ropawe05.jpg

We zouden nooit om 13u in Parijs geraken. Dat werd dus een telefoontje naar het ACT want we moeten ons eigenlijk 2u voor de start aanmelden. Uiteindelijk waren we maar een half uur te laat op het terrein. Daar werd dan snel alles klaargezet (fietsen, fietstassen, eten en drinken voor onderweg …)

ropawe07.jpg

ropawe08.jpg

En om 15u07 was het dan zover : Danny begon aan zijn eerste loopshift en dat zou er eentje van 10km worden. Gedurende de eerste 10km is het namelijk verboden om te wisselen vanuit de auto. Wij verkiezen dan een loper die dit eerste stuk op zijn eentje overbrugt.

ropawe09.jpg

Op dat moment viel er bij de teamcaptain alvast een hoop stress weg. Niet alle stress echter. Dat zou nog wel 48 u duren.

21:51 Gepost door Teamcaptain Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: roparun, team231, verslag |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.