31-05-12

Roparun 2012 - een verslag (deel 2)

Zaterdagochtend, iets over zeven. In Sint-Niklaas vertrekt een karavaan van 2 mobilhomes en 1 vrachtwagen, gevuld met 10 teamleden richting het kantoorgebouw van VIVIUM aan de Desguinlei in Antwerpen. Daar worden ze opgewacht door ons vierde voertuig en de overige 11 teamleden.

ropawe03.jpg

ropawe04.jpg

Om kwart over acht waren we volledig ingepakt en was er afscheid genomen van vrienden en vriendinnen. In tegenstelling tot vorig jaar geraakten we zonder problemen over de Franse grens (vorig jaar hebben we daar 2u in de file gestaan). Dat zag er goed uit.

Aan het begin van péage in Frankrijk was het wel druk maar nog steeds niet om zorgen over te maken. Plots zagen we echter op het infobord boven de volgende tekst verschijnen : “A 18 KM : BOUCHON = 9 KM”. En inderdaad, 18 km verder stonden we stil. Het ging heel stil vooruit maar we zagen het uur van aankomst steeds later en later worden op het GPS scherm.

ropawe05.jpg

We zouden nooit om 13u in Parijs geraken. Dat werd dus een telefoontje naar het ACT want we moeten ons eigenlijk 2u voor de start aanmelden. Uiteindelijk waren we maar een half uur te laat op het terrein. Daar werd dan snel alles klaargezet (fietsen, fietstassen, eten en drinken voor onderweg …)

ropawe07.jpg

ropawe08.jpg

En om 15u07 was het dan zover : Danny begon aan zijn eerste loopshift en dat zou er eentje van 10km worden. Gedurende de eerste 10km is het namelijk verboden om te wisselen vanuit de auto. Wij verkiezen dan een loper die dit eerste stuk op zijn eentje overbrugt.

ropawe09.jpg

Op dat moment viel er bij de teamcaptain alvast een hoop stress weg. Niet alle stress echter. Dat zou nog wel 48 u duren.

21:51 Gepost door Teamcaptain Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: roparun, team231, verslag |  Facebook |

30-05-12

Roparun 2012 - een verslag (deel 1)

We hebben het weer gedaan !

Afgelopen maandag om 13:58:44 precies liep onze laatste loper over de chronomat aan het Wilhelminaplein in Rotterdam. Onze gemiddelde snelheid was 10,97 km/u, slechts een fractie lager dan onze opgegeven snelheid van 11,10 km/u.

TEam231groep.jpg

Ter verdediging kunnen we wel zeggen dat we minstens een kwartier verloren hebben toen een loper en fietser de rest van het team kwijt waren en natuurlijk ook dat we aan Café De Roos in Zele een uurtje pauze hebben ingelast. Reken daarbij nog de loodzware weersomstandigheden en dan hebben we dus perfect aan onze plicht voldaan.

Het weekend begon op vrijdag om 8u. Toen vertrok teamcaptain Luc naar Zandhoven om een kleine vrachtwagen op te halen. Die vrachtwagen zou de komende 5 dagen zijn habitat worden aangezien hij samen met Carine onze Flying Food Squad zou bemannen en het team van eten en drinken zou voorzien. Ook in Zandhoven werden een shelter, tafels en stoelen opgehaald. Deze waren bedoeld om de lopers en fietsers te beschermen tegen de regen maar dat draaide anders uit. Er werd nog een en ander opgehaald in Lier en Antwerpen zodat we omstreeks 13u30 in Sint-NIklaas aankwamen, ons basiskamp voor het vertrek.

ropawe02.jpg

Samen met Kurt, die met een keelontsteking sukkelde, werden de mobilhomes opgehaald bij Funshare in Tremelo. Zodra deze terug werden afgeleverd in Sint-NIklaas werd de rest van het materiaal afgehaald bij Nadine in Lokeren. Na een heel smakelijke spaghetti die ons werd aangeboden door Pascal en Hilde (van Reizen van Laere) konden we beginnen met het inpakken van alle wagens.

ropawe01.jpg

Toen kwam het eerste improvisatiemoment (en het zou niet het laatste zijn). De kookvuren die ons waren beloofd waren helaas niet beschikbaar. De vorige “huurder” had ze niet op tijd teruggebracht.

Gelukkig konden we rekenen op de steun van Patrick, de vroegere teamcaptain. Hij had nog een vuurtje staan dat we onmiddellijk mochten gebruiken. Kurt en Yannick wisten wat hun te doen stond. Een paar uurtjes later stonden ze terug in Sint-Niklaas, met een kookvuur maar helaas ook met een allergische reactie op de hond van Patrick. Even later arriveerde Kim met het (heerlijke) eten van het Bourgondisch Huis uit Mol.

Om het verhaal kort te maken, omstreeks 23u waren alle voertuigen vertrekkensklaar en konden Kim, Yannick, Carine, Luc, Nadine en Etienne hun eerste nacht doorbrengen in de mobilhomes.

De rest van het verhaal volgt later.

21:40 Gepost door Teamcaptain Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: team231, roparun, verslag |  Facebook |

20-05-12

Countdown

Nog iets minder dan een week te gaan !

Weinig tijd en toch moet er nog veel gebeuren. Natuurlijk zijn we er klaar voor en hebben we alles voorzien (hout vasthouden !) maar nu is het zaak om alles bijeen te krijgen zodat we volgende week zaterdag omstreeks 8u30 naar Parijs kunnen vertrekken.

Gisteren hebben Tom en Luc nog een groot deel van het parcours verkend. We hebben vooral geleerd dat de eerste 250 km van Dugny tot aan de Belgische grens nog altijd onwaarschijnlijk mooi zijn, vooral de koolzaadvelden, maar toch oh zo lastig. Het zal moeilijk zijn maar we gaan onze lopers toch een beetje moeten intomen Knipogen.

 

Ropa0627b.jpg

19:14 Gepost door Teamcaptain Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: roparun, countdown |  Facebook |

15-05-12

Meevallertje

Met nog iets meer dan een week te gaan hebben we nog een meevallertje gehad.

Dankzij Bruno van Funshare (www.funshare.be)  mogen we onze mobilhomes ongepoetst terugbrengen, althans toch wat de buitenkant betreft. Dat bespaart de kuisploeg toch een hoop werk.

Bovendien mogen we de mobilhomes iets langer dan voorzien bijhouden en geeft ons weer een paar uur extra slaap.

Bedankt Bruno.

 

funshare1.jpg

 

19:01 Gepost door Teamcaptain Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: roparun, meevaller, funshare |  Facebook |

13-05-12

Vertrek

Het komt nu wel heel dichtbij.

Afgelopen vrijdag hebben we onze laatste teambijeenkomst gehad. Vrijdag werd ook het vertrekuur bekend gemaakt op de website van de Roparun.

Dit jaar hebben we 11,1 km/u als gemiddelde snelheid opgegeven. We dachten dat we daardoor iets later dan andere jaren zouden kunnen vertrekken.

Blijkt nu dat we ruim een uur vroeger (!) moeten vertrekken dan andere jaren namelijk om 15u07.

Hopelijk voorkomen we hiermee de gigantische file die we vorig jaar op de Coolsingel hebben moeten doorstaan.

 

15u07.jpg

21:06 Gepost door Teamcaptain Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: roparun, vertrek |  Facebook |

05-05-12

Oeps ...

Het was vandaag de laatste teambijeenkomst in Rotterdam.

Deze meeting is heel belangrijk omdat de startnummers en autostickers worden uitgereikt. Het is dan ook de drukste meeting van de drie. Onze vertegenwoordigers in Ahoy waren deze keer (teamcaptain) Luc en Tom. Tijdens de meeting zelf werd niet veel verteld dat we nog niet wisten van afgelopen edities. Het verbaasde ons wel dat er ondanks alle pogingen van de organisatie toch nog veel varkens en apen meedoen aan de Roparun. Blijkbaar zijn er toch nog deelnemers die het nodig vinden om hun natuurlijke behoefte te doen op plaatsen waar het niet hoort.

05052012815.jpg

Deze meeting wordt ook wel eens de “oeps” meeting genoemd omdat nu de tijd van “Oeps … dat zijn we vergeten” er aan begint te komen. Daar begon Jacco Zandstra dan ook mee : “Beste Roparunners … denk eraan dat de uiterste datum voor het doorgeven van de gemiddelde snelheid 4 mei is”. Daarna voegde hij er doodleuk aan toe : “en vandaag is het dus 5 mei”. Blijkbaar waren er toch nog teams die hun snelheid nog niet hadden opgegeven. Die kregen nu tot 18u de tijd om het alsnog te doen. Die gemiddelde snelheid is absoluut noodzakelijk om het startuur te kunnen bepalen. De startlijst wordt vrijdag aanstaande gepubliceerd.

Wij zouden in principe geen “oeps-momenten” meer mogen hebben. We denken dat we aan alles gedacht hebben, tenzij we iets vergeten zijn uiteraardKnipogen.

05052012814.jpg

Deze week hebben we nog de bevestiging gekregen dat onze 8 fietsen in orde zijn. Die worden ons dit jaar ter beschikking gesteld door Rob en Ingrid Bijvank van Fietswereld in Terneuzen (http://www.fietswereldbijvank.nl/). ICT-firma VICTORY (http://www.victory-be.be/) steunt ons dan weer op gebied van brandstof. En Kris en Natalie uit Lokeren (http://www.qualiet.com/kris_nathalie/) zorgen er letterlijk voor dat we brood op de plank hebben.

krisennatalie.jpg  fietswereld.jpg  victory.jpg

 

20:43 Gepost door Teamcaptain Luc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: roparun, oeps, meeting |  Facebook |